Reset Password

Your search results

Music by the sea

ŠESTU GODINU ZAREDOM UZ VRHUNSKE GLAZBENIKE I NEODOLJIVU OPATIJU @ Terasa hotela Milenij

Kultna terasa hotela Milenij u ljetnim mjesecima sinonim je za vrhunska glazbena i glazbeno-scenska događanja te je posljednjih godina postala centralno mjesto kvalitetnih programa u Opatiji. Tako će se i ove godine od lipnja do rujna ovdje održati više od stotinu glazbenih večeri, a već šestu godinu zaredom gala koncerti pod imenom ‘’Music by the sea’’ donose zanimljivu glazbenu retrospektivu od baroka do rocka, stare španjolske glazbe, fada i milonge, preko klapskih pop interpretacija, melodija najljepših Weberovih mjuzikala, popularnih melodija festivala Opatije i Sanrema do klasika francuske šansone.
Stefan Milenkovich, Magic Serpentes Thetre, Jacques Houdek, Tereza Kesovija, 4 tenora, Nino Rota Ensemble i mnoga druga poznata domaća i svjetska vrhunska imena su samo neki od mnogobrojnih umjetnika iz različitih žanrova koji su u proteklih 6 godina gostovali unutar projekta koji se iz godine u godinu razvija te postaje prepoznatljivi glazbeni proizvod

‘Milenij hoteli već su prepoznati po svojoj filozofiji izvrsnosti i inovativnosti te organizaciji raznih događanja i glazbenih programa s renomiranim glazbenicima tijekom cijele godine, a početna ideja razvila se u niz sjajnih programa i ekskluzivnih koncerata namijenjenih prvenstveno gostima hotela, ali i lokalnim posjetiteljima. Ovo je naša vizija glazbene ponude gostima, ideja da osmišljena glazbena priča obogati boravak gosta u našem hotelu, da sa sobom ponese najljepšu uspomenu na trenutke koje je proživio uz ‘’Glazbu uz more’’ u čarobnim ljetnim večerima. Tematske večeri s pomno odabranim repertoarom su posebno osmišljene za ovogodišnji ciklus od 5 gala koncerata od kojih bih svakako željela izdvojiti i predstaviti program ‘’Best of A. L. Webber and musicals’’ koji je prema mojoj želji i ideji ciljno pripreman za terasu hotela Milenij te će u sastavu vrhunskih glazbenika premijerno biti izveden upravo u sklopu gala večeri ‘’Music by the sea’’– izjavila je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima.

Ciklus ovogodišnjih gala koncerata počinje 13.07. koncertom ‘Od baroka do rocka’. Uigranu ekipu predvode izvrsni solisti – Nela Šarić, trenutno jedna od najperspektivnijih hrvatskih opernih pjevačica, Ivan Županović, čiji glazbeni uzori su Stevie Wonder, Ray Charles, Elvis Presley i Sinatra, te legendarni Davor Pekota, frontmen zadarskog Foruma, ali i član Klape Niko koja će zajedno sa solistima na ovo glazbeno putovanje povesti opatijsku publiku. Program je koncipiran kao klapska interpretacija i retrospektiva velikih uspješnica od baroka do rocka, a na repertoaru će se tako naći sve od ‘The rivers of dreams’, ‘All of me’, preko dalmatinskih klasika poput ‘Moja posljednja i prva ljubavi’ i ‘Lipa moja’ pa do ‘O mio babino caro’, ‘Che sera’, ‘Caruso’.

Drugi koncert 20.07. unosi strast ‘Stare španjolske glazbe, portugalskog fada te južnoameričkih milongi’ (Piazzolla, Ferrer, Almaran i dr.) u izvedbi Mascara Quarteta i posebnom gošćom Nuškom Drašček.

‘Best of A. L. Weber and musicals’ na rasporedu je 27.07.,  veći dio programa je sastavljen upravo od djela  najpoznatijeg i najkontroverznijeg  britanskog skladatelja mjuzikala.

Na terasi petozvjezdanog  hotela se ovaj program i u ovom sastavu po prvi puta premijerno izvodi, a nastupaju sopranistica Kristina Habuš, tenor Hrvoje Foretić, pijanistica Darijana Blaće te na violini Minja Vujović i violončelu Oliver Đorđević. Vrhunac večeri svakako će biti rijetko izvođena, a nedvojebeno maestralna izvedba, ‘Think of me’ iz ‘Fantoma u Operi’. Prvi album s autorskim skladbama iz mjuzikla ‘Fantom u Operi’ snimljen je 1987. godine i najprodavaniji je album u svojoj kategoriji, s više od 40 milijuna prodanih kopija.
‘Melodije Sanrema i opatijskih festivala’ naziv je četvrtog gala koncerta 03.08. koji je također ciljno pripreman za ovu prigodu, a najveće i najpoznatije  hitove dvaju festivala izvode solisti Katarina Jurić i Robert Justinić Justa uz instrumentalnu pratnju. Opatijski festival bio je i smišljen po uzoru na tada vrlo popularni Festival talijanske kancone Sanremo, a upravo ovaj program vratit će vas u zlatne godine Opatije.

Za kraj ovogodišnjeg ciklusa 10.08. dašak pariških ulica  na terasu Milenija donosi večer pod imenom ‘Biseri  francuske šansone’  u izvedbi šarmantne Ane Opačak uz klavirsku pratnju maestra Jurice Karuze. Njena savršena interpretacija klasika Edith Piaf, Charlesa Aznavoura pa sve do suvremenih francuskih šansonijerki Patricije Kaas i Zaz i drugih frankofonih izvođača, zaključit će ovogodišnji ciklus ljetnih gala koncerata.

  • Gala koncerti – Music by the Sea

    Gala koncerti – Music by the Sea